tiistai 3. marraskuuta 2015

Sitä uutta ja jännää - iik!

Elokuussa täällä blogissa suoritettiin heräilyä ja vihjailtiin uusista tuulista..noh, toiset meistä tunnetusti heräävät vähän hitaammin ja niinpä tuon uuden jännän realisoituminen on venynyt tänne syyssateille asti. Kyse on siis siitä, että jaettu ilo on tunnetusti moninkertainen ja niinpä blogiin tupsahtaa jatkossa virkkeitä myös toiselta näppäimistöltä.

Tämä näppäimistö kuuluu minulle - Wirnille; naMin toverille ja yleisaskartelijalle, joka väkertelee vähän sitä sun tätä ja joka tämän tästä innostuu uusista tekniikoista.
Ainakin kerran kokeillakseen.

NaMiin tutustuin, kun minut taannoin houkuteltiin mukaan opiskelijakuoron harjoituksissa lievää paheksuntaa aiheuttaneeseen neulontapuolueeseen. Edellinen neulomukseni oli yläasteella tuotetut perussukat ja koska paluu mihin tahansa kannattaa toki aina tehdä näyttävästi, niin valitsin ensimmäiseksi työkseni pitsimyssyn. Siinä riittikin työsarkaa moneksi viikoksi – minulle sekä puoluetovereille. Koskaan aikaisemmin en nimittäin ollut myssyä tehnyt..enkä pitsiä neulonut..enkä muuten neulontakaavioitakaan tulkinnut..
Sittemmin on silmukat soljuneet puikoilla enemmänkin eikä askartelutarvikkeita tahdo löytää vyyhtivuoren alta. Osaan jopa lukea ohjeita!Olipa siis kerran ohje, jonka osasin lukea ja joka täyttäisi täydellisesti tarpeeni.
Oli myöskin lanka, joka hyppäsi poskelleni Jyväskylän Titityyssä eikä suostunut poistumaan käsistäni. Kun sitten esittelin langan ohjeelle, rakastuivat he toisiinsa ja vaativat saada sitoutua ikuisiksi ajoiksi puikkojeni kautta. Minkäs sille mahtaa, jos noin loksahtaa? Pakkohan silloin on ottaa ja neuloa.


Lankana Handmaidenin Casbah Sock, väri hibiscus ja ohjeena Calystegia Ravelrystä.


Mitähän sitä seuraavaksi neuloisi? Tai kutoisi? Vai pitäisikö vaihteeksi pystyttää korvispaja? Ehkä värjäisin lankaa tai kehräisin sitä? Rukkiakin voisi kokeilla, kun sellainen on jo lainaan luvattu.. Tai ehkä otan kangaspakan ja syötän sen ompelukoneelle? Ei voi vielä tietää, mikä projekti hullaannuttaa seuraavaksi, mutta raportoin siitä sitten tänne teillekin J


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti